REGNBÅGSMAT

Banger /

Bangers vs Burgers

Publicerad för 1 månad sedan

Alla svenskars heligaste av heliga maträtter har äntligen fått en plats i finrummet. Och här är fyra RIKTIGT BRA anledningar till varför korvcrowden är härligare att omge sig med än hamburgerhänget.

 

1. RÄDS INTE KYLAN

Den klassiska korvätaren är inte rädd för lite kyla. Nej, tvärtom! I åratal har de trotsat isiga vindar, midvinterkalla nätter och regnrusk när de huttrandes stått utanför närmsta korvkjorre för att få sig sin fix. 

Att de nu äntligen får möjligheten att flytta in i värmen gör att de sprider en slags ödmjuk tacksamhets-aura som direkt smittar av sig på omgivningen. 


 

2. OPRETENTIÖST FÖRHÅLLNINGSSÄTT TILL INNEHÅLLET

Ingen litar väl mer blint på innehållet än korvätarna? Medans hamburgerhänget gnäller om hundraprocentigt nötkött, hängmörat och högrev (osv osv) så stoppar korvätarna blint vad som helst i munnen. En mer tillitsfull publik får du leta efter. 

 

3. MINDRE VÅLDSBENÄGNA

Hamburgerätarnas förkärlek för att smasha saker kan tyckas stenåldrigt. Detta våldsamma beteende biter inte alls på korvätarna, som förespråkar att få maten serverad i sin helhet. Här är det fasthet framför slamsor som gäller. Textur framför mörhet. 

 

4. SIZE DOESN’T MATTER

Det må vara gammalmodigt, men hamburgerätarna är fullkomligt besatta av storleken. Är det 90, 130 eller 200 gram? Who cares! Korvätarna, däremot, de vet att storleken inte har någon som helst betydelse. Det är vad du gör med korven som spelar roll. 

 

Så, nästa gång du överväger att slinka in på en hamburgeria… Tänk om och testa korvbar istället. You might like it. 

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön