Elisabeth SWEET

MESS /

Gottmesstare Elisabeth

Publicerad för 3 veckor sedan

Hon har skrivit massvis av kokböcker, vunnit både guld- och silvermedalj i Mat-OS och sitter som återkommande jurymedlem i prestigefyllda tävlingar som Årets Kock och Årets Konditor, liksom det populära TV-programmet “Hela Sverige Bakar”. Nu drar hon igång popup-brunchen Sweet.

Det är inte konstigt att Elisabeth Johanssons liv kretsat kring mat och bakverk. Uppvuxen mellan sin mammas restaurang och farmors odlingar lärde hon sig tidigt om råvaror och hur de bäst tas om hand, liksom hur alla kockar, kallskänkor och konditorer jobbade.

Första restaurangjobbet tog hon som 14-åring och sen har det bara rullat på. Hon har jobbat på såväl caféer, båtar och drivit egen restaurang. Alltid med en nyfikenhet inför det som är nytt. En karriär som 2004 ledde ända fram till guldmedalj i Mat-OS.

När hon nu tar sig an en ny roll är det som gottmesstare för popup-brunchen SWEET.

“Det kommer bli sött och gott! Sött som i en massa sötsaker. Gott som i att smaka gott men också göra gott – för kroppen och för samhället/miljön.”

En del av matintäkterna för brunchen går till välgörenhetsorganisationen Solvatten som jobbar för att öka tillgången till rent och varmt vatten i utsatta områden.  

 

Sweet poppar upp i restaurang Bangers lokaler på Mäster Samuelsgatan 19 med start söndag 5 maj, klockan 12. 

 

SWEET CTA TURQUOISE updated.png

Relaterade nyheter

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön