ta-det-piano

Banger /

Mange Schmidt: "Jag behöver ingen Ferrari för att bli lycklig"

Publicerad för 2 månader sedan

Artisten Mange Schmidt avslöjar varför han helst går på spa själv och vilka small pleasures han har. Och så skickar han med ett svinbra meditationstips som du inte kommer kunna leva utan.

I intervjuserien “Ta det piano” bjuds kända artister in för att snacka lite om det här med att ta det lugnt. Som en slags motvikt till den framgångshets som råder i samhället idag vill “Ta det piano” snarare höra mer om artisternas small pleasures, vad de gör när de gör “ingenting”, och på vilken plats de är mest sig själva.

Först ut i programserien är rapparen Mange Schmidt, som slog igenom stort med låten “Glassigt” 2006. 

 

Det här med att ta det piano, vad är din bild av det?

– Att agera med eftertanke. Snarare än att chilla i soffan. Att ta det piano är att tänka efter innan man handlar.

 

Om du ska göra “ingenting” en hel dag, vad gör du då?

– Då går jag på spa. Helst själv för jag är inte där för att prata eller så. Och då är det otroligt viktigt att låsa in mobiltelefonen i skåpet. Om jag kommer in på spa:t och ser nån med en mobiltelefon, då känner jag bara “Vad gör du här? Du har ju missförstått ALLT!" 

Berätta mer om din typiska spaupplevelse…

– Jag pratar inte med nån på flera timmar. Och så har jag mina ritualer med bastu, kallt, varmt, bubbelpool osv. Det blir väldigt meditativt. Det blir som en meditation. I den här miljön, du har inte pratat med nån annan, ingenting kan störa dig. Det är så mycket “ta det piano” som det kan bli för mig.

 

Har du några simple pleasures?

– Ja, och jag skulle säga att en stor del varför jag är ganska nöjd med livet är att jag har en förmåga att uppskatta de små sakerna. Jag måste inte ha nånting svåråtkomligt, dyrt eller glittrande.

Men vad kan det vara för nåt?

– Som exempel, vi sitter här på Banger och ska äta min KorvKorv. Det är ingen fancy, dyr mat. Det är så enkelt det kan bli. Men när jag får äta den då… det är en härlig njutning för mig. Så kan man tänka på de där små sakerna, det kan hända flera saker varje dag, som är “Aahh, det där är härligt!" Det är små simple pleasures. Och jag kan verkligen rekommendera det!

Hur har du lärt dig det här?

– Jag har inte läst nån självhjälpsbok eller gått nån kurs, utan jag har bara insett att jag är en ganska positiv människa till livet och varför är jag det? Jo, det är för att jag är nöjd med ganska lite. Och det är ganska lätt att uppnå det. Jag behöver ingen Ferrari eller så för att bli lycklig.

 

Slutligen har du nåt annat tips du vill skicka med kring det här att ta det piano?

– Det här tipset fick jag av en vän. Jag mötte honom vid ett övergångsställe. Och han bara stod där lugn och väntade på grön gubbe. Det kom inga bilar, han hade kunnat gå. Så jag frågade varför han bara stod där. Och han sa att han har bestämt sig för att utnyttja den här stunden till att stå stilla och bara andas. Så jag har börjat göra det med. 
Skitbra minimeditationstips. 
Ta det piano!

 

Se hela intervjun i sin helhet:

 

Den 9 maj kl 18.00 blir det konsert med Mange Schmidt vid Bangers flygel. Samtidigt blir det premiärsläpp för hans rätt KorvKorv som gästspelar på Bangers meny under en månad. Missa inte!

Relaterade nyheter

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön