oktobeerfest

Banger / 2024-09-27

oktobeerfest

Publicerad för 1 vecka sedan

Ett lyckat bröllopsfirande mellan ett kronprinspar. Ja, det var det enda som behövdes för att ge upphov åt världens idag största folkfest. Vi snackar såklart om Oktoberfest.

Det var när Bayerns kronprins Ludwig gifte sig med sin Therese von Sachsen-Hildburghausen som gäster från hela världen bjöds in till flera dagars firande. Och sydtyskarna hade tydligen så roligt att de gjorde det igen. Och igen. Och igen. I över 200 år har de hållit på och idag är Oktoberfest världens största folkfest.

Det som inledningsvis bara gällde främst den södra regionen av Tyskland, på gränsen mot Österrike, firas idag långt utanför Europas gränser. Både Kanada, Argentina och Hong Kong har anammat festligheterna. Och den traditionsenliga klädseln har hängt kvar. För kvinnor gäller den klassiska Dirndl-klänningen, för män ett par lederhosen. Även långa, vita sockor och tyrolerhattar gör att du smälter in bra i massan på ölfesten. Och maten då? Jo traditionsenligt serveras, förutom mängder med öl, klassisk tysk husmanskost. Med betoning på surkål, korv och bretzels. 

BANGER bildcollage.jpg

 

Alternativt Oktoberfestfirande på Banger

I år kan du räkna med öl-baluns också i Stockholm. Den 27-28 september blir det Oktoberfest på Banger. Men då är det långt ifrån ett traditionellt firande. Nä, Bangers take på världens största folkfest är för både dig som älskar, och för dig som hatar, Oktoberfest. 

oktoberfest.jpg

 

Traditionsenligt utlovas långbord, extra mycket bärs, bretzls och bangers. Men därutöver blir det mycket mera BANG! I dagarna två utlovas livemusik, DJ's och mingel fram tills sent. Själva festivalområdet dukas upp under tak utanför Banger. 

Begränsat med platser så förbokning krävs.
Prost und willkommen!

 

Biljetter fredag 

Kvällspass, inklusive entréavgift, bokad sittplats 17–01, 1 öl och korvtallrik: 395 kr

Endast entréavgift fredag, köps på plats. (OBS mycket begränsad yta, för att vara säker på att komma in, förköp ett Kvällspass.) 100 kr.

MESS CTA YELLOW-ish.png

 

Biljetter lördag 

Dagspass, inklusive entréavgift, bokad sittplats 14–18, 1 öl och korvtallrik: 395 kr.

Kvällspass, inklusive entréavgift, bokad sittplats 18–01, 1 öl och korvtallrik: 395 kr.

Endast entréavgift lördag, köps på plats. (OBS mycket begränsad yta, för att vara säker på att komma in, förköp ett Dagspass eller ett Kvällspass.) 
Kl 14–18: 100 kr
Kl 18–01: 150 kr.

MESS CTA RED-ish.png

 

program oktoberfest.jpg

 

 

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön