brooke-lark-qdyBKWSzpSI-unsplash-(1)

MESS /

Regnbågsmat

Publicerad för 1 månad sedan

Ät färgglatt och boosta immunförsvaret? Jodå, du hörde rätt! När du äter enligt regnbågen får du i dig en massa nyttiga saker som bidrar positivt till din hälsa. Något som Gottmesstare Elisabeth Johansson tar till vara på när hon tar fram sina fantastiska brunchskapelser till Sweet Charity Brunch.

De kallas Fytokemikalier. Färgämnena som återfinns i frukt, bär och grönsaker. Förutom att de skyddar fruktens immunförsvar så har de också en virus- och cellskyddande effekt på människan. Och ju mer färg på maten, desto bättre försvar!

– Alla råvaror som har olika färger, morötter, rödbetor, gurkmeja, bärpulver. Får man i sig av alla färger, så får man i sig olika ämnen utan att behöva tänka så mkt på det. Och det ser också väldigt smakligt ut på tallriken, säger Elisabeth Johansson.

Och det bästa av allt är att olika ämnena boostar varann! Enskilt gör de nämligen inte någon överdriven nytta. Att bara äta gröna grönsaker, till exempel, gör att du bara får i dig en typ av fytokemikalier. Och då är hälsoeffekterna begränsade. Men väljer du istället från hela regnbågens färger, får du i dig mycket mer av allt det goda. Ju mer färg, desto större hälsoeffekt!

Och extra lätt att få i sig av alla färger lär det bli den 4:e augusti när SWEET Charity Brunch poppar upp igen, och denna gång med regnbågstema!

 

RÖD.png

Relaterade nyheter

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön