The Mess

Banger / 2024-02-15

Invigning med extra allt

Publicerad för 5 månader sedan

Never ending bubbel, tatueringsbås och korv i alla dess former. När Sveriges första korvrestaurang invigs sparas det inte på krutet.

Redan klockan 19 öppnas dörrarna för de första gästerna. Till tonerna av jazzig pianomusik bjuds det på ett glas bubbel och en bit korv gjord på kalv. Till den en tryffelmajo som enligt korvakademiens ledamot Jan Scherman är “rätt jävla bra”.

När Scherman sedan håller invigningstal inför ett hundratal sittande middagsgäster är det historiens vingslag som står i centrum.

Från Kejsare Nero som brände ner Rom lite då o då, sen käka blodkorv däremellan. Via Napoleon som alltid åt korv till frukost. Och ända fram till kung Carl XVI Gustaf. Korvens historia är lång. Och nu har den kommit hela vägen fram till fine korv dining. Vi skriver korvhistoria ikväll!"

248A9692.jpg

 

Det traditionella invigningsbandet har bytts ut mot ett knippe korv som klipps itu högtidsenligt, följt av applåder från tuggande åskådare.

Framåt tiotiden är sittningen över. Nya gäster släpps på och det råder nån slags hela havet stormar mellan sittbåsen, baren och kvällens populäraste stopp: tatueringshörnet. Här flockas både gaddningsivriga och nyfikna åskådare. Inte minst när en representant från restaurangens fastighetsägare Pembroke slår sig ner i tatueringsstolen.

banger.jpg

 

Det är oväntat, lite stimmigt och lagom utmanande. Precis som det ska vara på en kaxig korvkrog mitt inne i smeten.

För trots att gästlistan är noggrant utvald och mest består av matkreatörer, influencers och proffsminglare så signalerar kvällen som helhet ändå om exakt den vibe som Banger är, eller kommer att vara – ett opretentiöst middagshak som vartefter kvällen lider övergår till ett hippt och untz-igt uteställe. 
Där Pucko blandas med Jäger. 
Och där korven äger.

 

248A0008.jpg
2.png

248A0525.jpg
4.png
248A9755.jpg
11.png
248A9896.jpg
7.png
248A9265.jpg

8.png
248A9550.jpg

Relaterade nyheter

MESS LOGO ikon
  1. mån - tor
  2. fre - sön